2018. november 12. 11:10 - AranyKarika

Az ajándékozás titka

az_ajandekozas_oromokkel_teli_lelekbalzsam_1.jpg

 

Gondolkodtál már azon, mi a legcsodálatosabb abban, hogy ajándékot adunk egymásnak?

Biztosan azt válaszolod, hogy az ajándék maga.

De ha nem"kötelezettségtudatból” ajándékozol ,hanem szívből adod,önkéntes, váratlan gesztusként, akkor  az érzelmi hátterén is töprengj egy kicsit... mit érzel akkor, amikor ajándékot adsz és mit, amikor ajándékot kapsz.

A pszichológusok szerint az ajándékok szorosabbá teszik az emberi kapcsolatokat  Ha belegondolsz, már az óvodás gyerekek milyen szívesen ajándékoznak másoknak olyan dolgokat, amiket maguknak is szívesen megtartanának. Egy gyermek szüleinek, ismerőseinek  adott első ajándéka, legtöbbször egy rajza, ami egészen biztos, hogy szívből jön.Én is sokszor kaptam már hasonlót kis barátaimtól.

Az ajándékozás kellemes érzéssel tölt el, átadásakor egy jó adag szeretetet és barátságot is átadsz, örülsz a másik örömének és ez léleképítő.  Miért? Mert amikor átadod közös az örömötök, örül a lelked annak, hogy látod a másik örömét. Ugye tapasztaltad már azt az érzést amikor az ajándékodat naponta használták... Az „élményajándék” mint örömforrás, talán még sokkal hatékonyabb, lélekgyógyító hatású. Ajándékozáskor örülsz, hogy adsz,hogy adhatsz,  eszedbe jutott, megteheted. Öröm hormonok szabadulnak fel benned és a megajándékozottban is. Bizonyított tény, hogy ez jótékony hatással van az egészségre. Időt, figyelmet adni is örömforrás, nemcsak a párkapcsolatban hanem a gyerekeid, szüleid, barátod, rokonod számára is, amikor pl. figyelsz a másikra,meghallgatod,  fogod a kezét, sétálsz vele...

Ha szívből jön az ajándékod, az eltalált meglepetés őszinte mosolyt csal az ajándékozott arcára és ezáltal mindkettőtökben elindul egy folyamat, és az egész testekben átélitek azt a csodálatos folyamatot, ami az élet legalapvetőbb energiája.

 

 Ha az emberek az év több napján, nemcsak az ünnepnapokon megajándékoznák egymást és Önmagunkat, ha az lenne számukra a legfontosabb, hogy örülni lássák, és együtt örüljenek a barátaikkal, rokonaikkal, szeretteikkel, munkatársaikkal, szomszédaikkal, akkor mi történne, mit gondolsz?

Akkor a világ alakulása megváltozna, mert tele lenne az „örömtankja”, hiszen ha körülnézel, láthatod, tapasztalhatod, hogy a világon ebből van a legkevesebb. De azok az emberek, akik élvezik a feltétel nélküli örömöt, azoknaknem ártó gondolatokkal van tele a tudatuk, kevésbé vagy egyáltalán nem irigyek, féltékenyek, depressziósok.”

Ha szívből jövő, igazi ajándékkal szeretnél kedveskedni, sok időt, pénzt, fáradságot fektetsz bele annak megtalálásába. Valahol olvastam, hogy az ajándék= materializálódott érzelem. De igaz is, hiszen ha visszaemlékezel a gyerekkori ünnepeiden, karácsonyaidon mit is jelentettek a becsomagolt meglepetések? Ezek csodaszép gyermekkori emlékek, amik a meghittség, a szeretet és a figyelem jelképei voltak.

Mitől lesz értékes egy ajándék?

Egyetlen titka az, hogy vágyat, kedvet, örömöt érzel ahhoz, hogy megajándékozd a másikat. Meglepetésed értékessé válik akkor, ha a szeretteidre gondolva, finom érzékkel ki tudsz gondolni olyan ajándékot, amiben te is benne vagy, benne rejlik a személyiséged és a jelentőséged. Szerintem ez már egyfajta művészet, hiszen nem egyszerűen bementél egy átlagos ajándékboltba és leemeltél egy tömegárut a polcról, hanem időt, energiát fordítottál arra, hogy igazi örömöt szerezz. 

Amikor megtaláltad a legmegfelelőbbnek vélt ajándékot, már örülsz, és alig várod, hogy odaadhasd. Már a csomagoláson töprengsz, izgulsz az átadás pillanatáig. Egészen addig tart ez a feszültség. Bármit is választottál, az igazán eltalált meglepetés mindig „mosolygaranciás”. Mindkettőtöket örömmel tölti el.

Jó érzések, ugye? Érezd gyakrabban, ajándékozz többször, töltsd fel az „örömtankodat”, hogy boldogabb légy!

Adni és kapni, elválaszthatatlanok egymástól, összetartoznak, mindkettő nagyon jó érzés. A másik öröme és az ebből fakadó hála érzése a legnagyobb kincs a világon.

 ecba2cee050535c4a947567914004b9d.png

 Szerezz örömöt az ünnepeken, egyedi, személyre szóló gravírozott üvegekkel, készletekkel, vázával.

Válogass az ötletek között, találd meg a legmegfelelőbbet és rendeld meg időben Itt:

Egyedi rendelés AranyKarikától  

WEbáruház: http://aranykarika.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aranykarika.blog.hu/api/trackback/id/tr3214364309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása