2022. július 30. 10:36 - AranyKarika

Varrd magad a vendégpapucsokat

Egyszerű és nagyon gyors, igazi sikerélmény...

papucsok.jpg

Vendégek fogadásakor nagyon jól jön egy -egy papucs  amit maunk is elkészíthetünk, gyorsan és könnyedén.

Ennek  a papucsnak a  varrásához nem kell semmiféle varrni tudás. Egyszerűen fogsz egy filc darabot, amit a méteráru boltban lehet vásárolni vagy olyan maradék anyagot ami egy kicsit vastagabb és van egy kis tartása.

A képen látható minta szerint ki kell vágni az anyagból és a félköríves szélén összevarrni fél centiméteres szélesen.Máris kész a vendégpapucs.

A papucs eredete után kutatva megtudtam,hogy a mohamedánokhoz köthető a viselete. Az ő életmódjukhoz köthető hiszen a mohamedán férfiak a vallásuk gyakorlásához gyakran mostak kezet és lábat. Ennek okán praktikus viseletnek bizonyult, mert nem kellett a cipő fel és levételével foglalkozni egyszerűen csak kibújtatták  lábfejüket belőle.A nőknek is kényelmes viselet lett hiszen nekik  a ház körüli munkákkal teltek a napjaik . Nem utolsó sorban a mohamedánoknál a szőnyegek védelme is indokolta a papucs használatát.

Praktikussága miatt nálunk is nagyon hamar elterjedt. Legelső változataik csak a talp részből és a lábfejet ölelő felső részből állt. Ezt elég gyakran díszítették, hímzéssel. Manapság rengeteg változata ismert. Általában otthoni viselet.Nyáron a hölgyek az utcán is hordják csinosabb, nőiesebb változatait.

alairasos_kepem_nagyban.jpg

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aranykarika.blog.hu/api/trackback/id/tr7917893961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása