2022. augusztus 07. 13:18 - AranyKarika

Farmernadrágból gloknis szoknya varrása

Egy ötlet a régi farmer újrahasznosítására - DIY

Egy farmernadrágból készült ez a jópofa, színes szoknya. Ha van egy megunt, szakadt szárú farmerod, abból vidáman elkészíthető ez a csini darab.A derékrészével nem is kell bajlódni, csak a szárak belső varrásait kell felbontani, felfejteni.

Ha ez kész akkor egy kis virágos, színes, vászon vagy pamut anyagból kiszabod a háromszöget amit éppen bele tudsz a "V" alakba illeszteni. Vigyázz a varrásszélességet hagyjad rá, kb 1 cm-t. Ha ez megvan, akkor varrd hozzá a szárakhoz a farmer elején és hátán is. Amikor megvan szegd el cikk-cakkal vagy overlock öltéssel.

A maradék színes, virágos anyagból szabjál ki egy hosszú csíkot, kb a szoknya aljának hosszát kétszer kell venni. Varrd végig az egyik szélénél nagy öltésekkel kétszer egymás alatt és ha megvan, húzd össze az anyagot a cérnaszálak segítségével. Akkora legyen a beráncolt anyagdarab hossza mint a szoknya alja.

Varrd hozzá és azután a varrásszélességet szegd el cikk-cakkal vagy overlockkal. A csík szélét is dolgozd el,hogy ne rojtosodjon használat és mosás közben.

Jó munkát kívánok!

A tiéd milyen lett? Szívesen veszem róla a fotót :)

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aranykarika.blog.hu/api/trackback/id/tr7417902473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása