2023. január 20. 09:57 - AranyKarika

Borosüveg huzat készítése

Varrd velem lépésről-lépésre

borosuveg_huzat_1.jpg

Valljuk be őszintén, hogy legtöbb esetben a férfiaknak bort vásárolunk egy születésnapra, névnapra és leggyakrabban egy dísztasakban visszük az ünnepre. Ha van egy kis időnk és némi kézügyességünk akkor egy magunk által készített huzatban átadni mégiscsak jobb érzés, valamit mi is hozzáadtunk, benne vagyunk mi is az ajándékban. A fogadtatás is teljesen más lesz mint a sima zacsis üveg bor, egész biztosak lehetünk a mosolyban.

Egy alkalommal férfinapra rendelték meg tőlem a fotón látható üvegtakarókat, amikhez a maradék szatén anyagaimat használtam fel. Nagyon mutatósak lettek, örömmel fogadták a megrendelőm kollégái.

Közzéteszem most a szabásmintát és a varrási folyamatot is leírom, varrd velem lépésről-lépésre, és legközelebb egy szülinapra készülődve  csak előveszed és beleteszed a borospalackot.


Hozzávalók:


-Maradék anyagok, a mintának megfelelően. A képen látható üvegtakarók szatén anyagból varródtak, de vászon, dekorfilc, szövet anyag is megfelelő hozzá. Ha nincs maradék anyagod de van olyan ruhád amit már nem használsz és az anyaga viszont még szép és hasznosítható lehetne erre a célra, akkor abból is megvarrhatod az újrahasznosítás jegyében...

-Cérna, és szalag

A szabásminta nem tartalmazza a varrásszélességet, így fél cm-el szélesebben kell szabnod.


Az üvegtakaró felső szélét a szaggatott vonalig még egyszer szabd ki és varrd hozzá a felső széléhez. Az eleje közepén a jelig varrd össze, majd fordítsd ki.


Most a fonák oldalon varrd össze az eleje közepét, varrd bele az alját szegd el a varrásszélességet és kész is vagy.

Fordítsd ki, vasald le és kész is az üvegtakaró.


Bújtasd bele a boros üveget és szalaggal kössed össze.

ivo_napra.jpg

Az itt látható mintát mentsd le a gépedre ( jobb egér, mentés másként) és nyomtatás után már dolgozhatsz is róla. A minta eredeti mérteben van felmásolva.

borosuveg_takaro_1.jpg

Szeretettel

alairasos_kepem_nagyban_1.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aranykarika.blog.hu/api/trackback/id/tr8118026538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása