2024. július 26. 09:33 - AranyKarika

Az álom pulóver: kreativitás és elegancia a kötés világában

alom.jpg

 Soha ne legyünk restek arra, hogy megvalósítsuk álmainkat és kipróbáljuk olyan dolgokat, amikre régóta vágyunk! Az emberi kreativitás határtalan, és a kézimunka egy olyan dolog, ami nem csak nyugalmat és magabiztosságot ad, de örömöt is szerez. Egy szép, csipke mintával díszített pulóver mindig klasszikus és elegáns választás, ami tökéletes viselhető akár ismétlődő események alkalmával is.

Amikor elkészítjük saját kezűleg, még nagyobb elégedettség és büszkeség tölt el bennünket. A fonalak összeválogatása, a minta kiválasztása és a kötés folyamata mind olyan lépések, amelyekkel kifejezhetjük saját stílusunkat és kreativitásunkat. És mi lehetne ennél szebb és kielégítőbb érzés, mint viselve látni azt a pulóvert, amit mi magunk alkottunk?

Így hát ne habozzunk, kezdetben lehetnek nehézségek és kihívások a minta kötése során, de ne hagyjuk, hogy ezek eltántorítsanak minket. A végeredmény mindig megér minden fáradtságot és energiát, hiszen egyedi és személyes darabunk lesz, amely örömet szerez nekünk és másoknak is.

alompulover.jpg

Mindig vágytam egy olyan pulcsira amit felvehetek egy ünnepei alkalomkor, akár színházba is. Ezt a modellt akár nadrággal, akár szoknyával viselhetem. Én azt tervezem, hogy velük harmonizáló színű sálat fogok hozzá rakni a nyakamba. Kellemes körülmények közt kötögettem, az udvarom tele virággal, madárdallal, tökéletes kikapcsolódás volt, akárhányszor nekifogtam a kötögetésnek. Most ugyan még nyár van, de hamarosan ideér az ősz is, és lehetnek a nyári esték is hűvösek.

20240530_122536.jpg

Ha kedvet kaptál a pulóver elkészítéséhez, használd bátran a megosztott modell és minta leírását, és fedezd fel a kötés varázslatos világát! Legyen ez a projekted olyan, ami alatt önmagadra és kreativitásodra koncentrálsz, és juss olyan csodás eredményhez amire mindig is vágytál. Nincs is jobb, mint egy szép, saját készítésű pulóverbe bújva magabiztosan és stílusosan szórakozni az ünnepi alkalmakon, vagy éppen a mindennapokban!

                                      

 

Fonal: YARNART IDEAL

100% pamut összetételének köszönhetően a YarnArt Ideal alkalmas gyermekruhák vagy érzékeny bőrű emberek ruháinak készítésére. Használhatja táskák és dekoratív otthoni kiegészítők, például terítők, párnahuzatok, takarók készítésére is. Ennek a fonalnak a pasztell és élénk színei lehetővé teszik egyedi kombinációk létrehozását. Alkalmas kötéshez és horgoláshoz.

thumb_d_gallery_base_5cd57a69.webp

Kötőtű: 3

Minta 16-al osztható+1+2 szélszem

Minta: 38 as méretnek megfelő

pulcsialap.jpg

 : 1 ráhajtás

1 sima

 1 fordított

 két szemet simán összekötünk balra dőlve.

 két szemet simán összekötünk jobbra dőlve.

A páros sorokat fedetten kötjük: ahogy mutatkozik a szem, úgy kötjük le.

Én a saját munkám elkészítését adom itt meg. Ha hasonló vastagságú fonalból készíted és a mértednek megfelelő az én szabásmintám, akkor haladhatsz ennek megfelelően.

20240530_122606.jpg

Háta: 100 szemre kezdés.

A szabásmintának megfelelően kötjük.

Hónaljnál 8 szemet fogyasztunk le összesen, először 6 és a következő sorban 2 szem.

Onnan tovább egyenesen kötünk, majd a vállat fogyasztjuk le. A munkát kettévesszük a fétől a nyakkivágást és a vállrészt egyszerre alakítjuk ki.

A nyakkörnél először 10. majd 2, majd 2 szemmel.

a vállat, 10, 9, 8 szemmel.

Eleje: ugyanúgy kötjük mint a hátát, csak a nyakkivágást mélyebben kezdjuk kialakítani.

A megfelelő magasságnál először 10, 3, 2 szemet fogyasztunk, onnan egyenesen haladunk tovább, a vállakt ugyaúgy fogyasztjuk az elért magasságnál minta a hátánál.

20240530_122536.jpg

Ujja: 

48 szemre kezdve, a közepén egy sor mintával készítjük. Egy mintaegység 18 szem.

Hónaljig szaporítunk a szabásmintának megfelelően 29 szemet. A hónaljnál lesz 19+18+29 szemünk.

Innen fogyasztás a kuglinak megfeleően. 1x6 1x 2 szem és innen minden sorban 1 szem fogyasztás 8 szor, majd  innen mindig próbáljuk oda a mintánkat a papír mintához , hogy a megfeleő alak kialakulhasson.

 

                                          

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aranykarika.blog.hu/api/trackback/id/tr1318436585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása