2018. november 23. 20:47 - AranyKarika

Hogyan találd meg a profi varrónődet?

Egy jó varrónő nemcsak a ruhát látja, hanem meglátja az embert is!

aranykarika_blogisabel_s_travel_blog_1.jpg

Neked van varrónőd?

Régóta rakosgatod a szekrényedben a régi kedvenc „gatyádat”, mert van rajt egy szakadás, esetleg foltozásra szorul?

Találtál a gardróbban egy rakás olyan ruhát, amit már legalább egy éve nem vettél fel, mert meguntad vagy kihíztad? Kidobni még azért nem akarod, mert az anyaga kiváló, valamit jó lenne belőle csinálni? Szeretnél saját egyéniségedre, ízlésedre tervezett, rád szabott ruhát hordani?

Akkor kell neked egy varrónő!

Egy ügyes kezű, kreatív varrónő mindenkinek jól jön, ha akad a szekrényben egy ruha mai átalakításra, javításra szorul, vagy ha szeretnél egy bálba, alkalomra egyedi, stílusodnak, ízlésednek megfelelő ruhát viselni.

 Ha még nincs egy megbízható varrónőd akkor az ismeretségi körödben érdeklődj, hátha valaki tud ajánlani számodra. Mindenképpen nézd meg a referenciáit, hiszen nem mindegy, hogy hogyan és hol dolgozik. Ha nem szereted, ha cigaretta szagú a ruhád, amit visszakapsz akkor egy nem dohányzóhoz kell, menjél. Ha allergiás vagy a macska vagy kutyaszőrre, ne menj olyan helyre ahol a kutya és a macska is a műhelyben van. Az sem mindegy, hogy mennyi időt kell várnod a ruhára. De számíts arra, hogy a sürgős munkára felárat fognak felszámítani.

a3973ce2e0d67223fc8b39e55f6e56cc.png

Szóval legyél körültekintő, gondold meg, hogy hová mész el, hol hagyod ott a ruhádat, anyagodat.

Sokan az olcsóságot keresik, így elmennek, egy olyan helyre ahol szakértelem kevés van, aztán a ruha nem olyan lesz, amire számítottak. De mint tudod, a mondás szerint, olcsó húsnak híg a leve… Ha egy varrónő megkéri a tisztes árat a munkájáért, akkor biztos lehetsz benne, hogy azért teszi, mert kellő szakmai tudás van mögötte, az évek tapasztalata rutinossá, kreatívvá, ötletessé tette, s kellő önbizalommal rendelkezik ahhoz, hogy a drága ruhádat, anyagodat kézbe véve megjavítsa, belevágja az ollóját.

Egy jó varrónő nemcsak a ruhát látja, hanem az embert is!

Ha többszöri alkalommal mész el, már tudni fogja, hogy mik a „heppjeid”, mi a kedvenc stílusod, hogyan szereted viselni a ruháidat, milyen kiegészítőket, gombokat szeretsz, milyen színek állnak jól.

Egy kialakult kapcsolat esetén bátran fordulhatsz hozzá extrém kéréssel is, hiszen a legtöbb varrónő imádja a kihívásokat, próbára teszi a tudásukat, kézügyességüket, leleményességüket.

Ebben a szakmában is a gyakorlat teszi a mestert. Kell hozzá a tehetség, fantázia, rálátás, kreativitás, kézügyesség, de talán a legfontosabb a türelem. Látni kell az embert is a ruha mögött, megfelelő tanáccsal kell ellátni, ha kéri és néha picit befolyásolni is tudni kell, hogy a végtermék a hozott anyagból az alkatának megfelelő, ízléses, igazán neki való, személyiségét tükröző ruha legyen.

ica_turkizben_arc_nelkul_2.jpg             

 

20143.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aranykarika.blog.hu/api/trackback/id/tr214389998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása