2022. augusztus 07. 09:57 - AranyKarika

Nyári szoknya, alig varrással

Csináld magad - DIY

Egy nagyon egyszerű, de szép nyári szoknyát készíthetsz magadnak, szinte varrás nélkül.A neten böngészve akadtam rá, megosztom veled, hátha kedvet kapsz egy hasonló szép darab elkészítéséhez.A rajz alapján könnyen elkészítheted. Nem kell sok idő és varrás hozzá, csak kb. 1,10 méter nyári, vidám, hangulatos, színes, anyag.

Ez legjobb ha jó esésű, könnyű kelme. Olyan hosszú anyagot vegyél hozzá amilyen hosszú szoknyát szeretnél, elkészíthető rövidebb változatban is ha te a minit kedveled jobban.Egy keveset tartsál rá az anyag vásárlásánál, hogy el tudjad szegni a széleit.A méteráru üzletekben mindig készségesen segítenek a hobbi varrónőknek és általában jó ötleteket adnak, szakértelem terén én mindig elégedett vagyok velük.

A képen a szoknya anyagából készítettek a szalmakalapra egy kis szalagot is, szép és ötletes megoldás, csinos nyári kiegészítője a szoknyának. Ha szeretnél te is egy szalagot hozzá, akkor ezt is számítsd fel a vásárláskor, kb. 10 cm még pluszban.

 

A képen látható módon, először tedd a derekadra 1.

2. vágd be az anyagot a csípőd vonaláig.

a 3. ráncokat varrd le úgy, ahogy a derekad íve megkívánja. Először gombostűzd le, aztán varrd le géppel.

4. Behajlik az anyag, az 5. lépés pedig a lekerekítés. Szegd el az anyag szélét körbe. A két kötővel kösd meg és készen is van a szoknyád.

 

Nagyon csinos hozzá, a mell alatt megkötött kis blúz, az sem ördöngős dolog, egy régi blúzodból próbáld meg először aztán állj neki az új anyagot kiszabni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aranykarika.blog.hu/api/trackback/id/tr1317902479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása